Δημιουργία συστήματος πλοήγησης των σπουδαστών σε πρόγραμμα σπουδών πανεπιστημιακής σχολής - Τσεσμελή, Αικατερίνη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υπολογιστών, 2016)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός πραγματικού διαδραστικού συστήματος πλοήγησης σπουδαστών στο πρόγραμμα σπουδών της σχολής τους. Το σύστημα αυτό δέχεται ως είσοδο δεδομένα σε μορφή αρχείων JSON, τα επεξεργάζεται κατάλληλα μέσω ενός προγράμματος JavaScript και τελικά τα οπτικοποιεί μέσω της βιβλιοθήκης οπτικοποίησης D3 (Data-Driven Documents). Η τελική εφαρμογή, βασιζόμενη στις απαιτήσεις των δυνητικών χρηστών-φοιτητών, περιλαμβάνει στοιχεία αλληλεπίδρασης του χρήστη με τον υπολογιστή και λόγω της διαδραστικότητάς της συμβάλλει στην όσο το δυνατόν καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου από το χρήστη. Στα πλαίσια δημιουργίας της παραπάνω εφαρμογής, πραγματοποιείται, επίσης και θεωρητική μελέτη γύρω από θέματα όπως η δημιουργία και χρήση προφίλ χρηστών, η έννοια της προσαρμογής στην παρουσίαση περιεχομένου και κατ’επέκταση η έννοια των προσαρμοζόμενων υπερμέσων και τέλος η οπτικοποίηση περιεχομένου.