Μια "γεύση" από τη σοκολατοποιΐα Παυλίδη - Μακρή, Στέλλα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2016)
Η διπλωματική μας εργασία αφορά ένα μουσείο-εκθεσιακό χώρο για την ιστορία της Σοκολατοποιϊας Παυλίδη που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς. Το οικόπεδο γειτνιάζει με το εργοστάσιο. Σημαντικός παραγοντας της συνθετικής μας πορείας ήταν η ύπαρξη του διατηρητέου κτηρίου της σοκολατοποιϊας που βρισκεται στο μέτωπο της Πειραιώς. Ο επισκέπτης γνωρίζει στο κτίριο αυτό την ιστορία της σοκολατας Παυλίδη από την αρχή έως σήμερα. Η έκθεση διαρθρώνεται σε μια περιμετρική πορεία, όπου μπορεί κανείς να δει παλιές διαφημίσεις,παλία μηχανήματα παραγωγής σοκολάτας, αλλά και να γνωρίσει τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο τη γραμή παραγωγής, καθώς το τελικό στάδιο της εκθεσης αποτελεί η είσοδος στο εργοστάσιο.Διατίθεται επίσης, χώρος δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά.