Σχεδιασμός κτιρίων από χάλυβα με χρήση καμπυλών ολιγοκυκλικής κόπωσης - Σπυριδώνη, Καλλιόπη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας, 2016)
Κυρίαρχο πρόβλημα των μεταλλικών κατασκευών που υποβάλλονται σε επαναλαμβανόμενες φορτίσεις είναι ο κίνδυνος αστοχίας λόγω ολιγοκυκλικής κόπωσης κατά την οποία ένας μικρός αριθμός κύκλων επανάληψης δύναται να τους προκαλέσει μεγάλες μετελαστικές παραμορφώσεις και κατάρρευση.