Πειραιώς 256 _ Eπανασχεδιάζοντας την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών - Ρήγα, Δέσποινα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία είχε σκοπό να επιλύσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η σχολή. Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, αποτελεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο καλλιτεχνών της Ελλάδας, επομένως, ένας φοιτητής σε μία τέτοια σχολή οφείλει να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον όπου θα δέχεται τα κατάλληλα ερεθίσματα, εφόδια και διδακτικές πρακτικές για την μετέπειτα εξέλιξή του σε ενεργό καλλιτέχνη. Βασικά προβλήματα που εντοπίστηκαν στην μελέτη αυτή είναι η εγκατάλειψη των υπαρχόντων διατηρητέων κτιρίων, η έλλειψη υπαίθριας εκτόνωσης κι επαρκούς φωτισμού στους χώρους της σχολής. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ανωτέρω προβλήματα κι ορισμένα άλλα μικρότερης έκτασης και σημασίας, έγινε μία σειρά ενεργειών/παρεμβάσεων: Σχεδιάστηκαν νέοι χώροι εργαστηρίων Ζωγραφικής και Γλυπτικής, που αποτελούν και τις δύο βασικές κατευθύνσεις των φοιτητών. Πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις στο νεότερο κτίριο βιβλιοθήκης, με δημιουργία χώρου μουσικής και χορού, με σκοπό την ένταξη των μαθημάτων αυτών στο πρόγραμμα σπουδών της. Επεμβάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες και τη χρήση του κάθε κτιρίου, έγιναν στον υφιστάμενο εκθεσιακό χώρο και στα διατηρητέα κτίρια της Τραπέζης, του τοίχου και του ξύλινου κτιρίου, τα οποία και αποκαθίστανται. Επίσης, δημιουργήθηκε κι ένας νέος, μικρότερος εκθεσιακός χώρος για τα εργαστήρια της γλυπτικής. Τέλος, έγιναν και κατάλληλες παρεμβάσεις στον υπαίθριο χώρο της σχολής. Με την πρόταση αυτή, έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί μία βάση για ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της συγκεκριμένης σχολής.