Χωρική κατανομή λιμένων, λιμενικών εγκαταστάσεων και φορέων διαχείρισης του λιμενικού συστήματος της Ελλάδος - Παπουτσάκης, Μιχαήλ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Εργαστήριο Λιμενικών Έργων, 2016)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία επιχειρείται η καταγραφή των λιμένων και των λιμενικών εγκαταστάσεων στην επικράτεια της Ελλάδας αλλά και των επίσημων φορέων διαχείρισης του λιμενικού συστήματος. Μέσω αναλύσεων και επεξεργασίας προκύπτουν χωρικές κατανομές με χρήσιμα συμπεράσματα προς χρήση σε μελλοντικές μελέτες.