Σχέδιο ασφαλείας και εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου στο εργαστήριο ναυπηγικής τεχνολογίας - Γαργανίδης, Παναγιώτης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Ναυτικής Μηχανολογίας. Εργαστήριο Ναυτικής Μηχανολογίας, 2016)
Η διπλωματική εργασία αυτή, έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία ενός σχεδίου ασφαλείας για το Εργαστήριο Ναυπηγικής Τεχνολογίας ώστε να διασφαλίζεται μέσα από την πρόληψη και την ενημέρωση του προσωπικού, η ασφαλής εργασία μέσα στους χώρους του εργαστηρίου. Η παρούσα εργασία περιλαμβάνει ενδελεχή παρουσίαση των παραγόντων κινδύνου που απορρέουν από τους χώρους και την εργασία στο εργαστήριο καθώς και τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας, στοιχεία απαραίτητα για τη συγγραφή της μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου όπως παρουσιάζεται μέσα από την ειδική φόρμα στο 4ο κεφάλαιο.