Εγκεντρισμός: επανάχρηση ξενοδοχείου στην οδό Σταδίου - Αξαοπούλου, Άννα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2016)
Σήμερα, λόγω των ολοένα αυξανόμενων μετακινήσεων για οικονομικούς κυρίως λόγους, εκπαίδευσης ή εργασίας, η κατοικία παύει να έχει το χαρακτήρα μόνιμης εγκατάστασης. Υπό αυτή τη συνθήκη διερευνούμε τους όρους της νέα αστικής κατοίκησης και χρησιμοποιούμε τον όρο ‘εγκεντρισμό’ από τον χώρο της γεωπονίας ως δάνειο για να περιγράψουμε την λογική της πρότασής μας: Το πρόγραμμα κατοίκησης «εμβολιάζεται» σε ένα κενό κέλυφος πρώην ξενοδοχείου στην περιοχή του υπερτοπικού μητροπολιτικού κέντρου της Αθήνας, επί των οδών Σταδίου και Εδ. Λω, με στόχο να τροφοδοτηθεί και να τροφοδοτήσει το λανθάνον δυναμικό κτηρίων και χρήσεων στην περιοχή. Εγκαθίσταται στην πυκνή δομή του υπάρχοντος ξενοδοχείου, υιοθετώντας και εν μέρει ανατρέποντας το σύστημα του κτηρίου. Η παρέμβαση προτείνει αφενός τον σχεδιασμό τυπολογιών μονάδων κατοίκησης και συλλογικών χώρων με αναφορά στους διαφορετικούς χρήστες και την παράμετρο της εργασίας και αφετέρου μια παραδειγματική επανάχρηση υπάρχοντος ξενοδοχείου ώστε να προκύψει μια παραλλαγμένη δομή κατοίκησης.