Μεταβατική συμπεριφορά γειωτών εντός βελτιωτικών υλικών εδάφους - Σταματίου, Μαρία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικής Ισχύος, 2016)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η συμβολή στη μελέτη της μεταβατικής συμπεριφοράς κατακόρυφων ηλεκτροδίων γείωσης εγκιβωτισμένων σε βελτιωτικά υλικά εδάφους. Για τον σκοπό αυτόν, πραγματοποιήθηκε μία σειρά μετρήσεων σε υπαίθρια πειραματική διάταξη στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, με στόχο την ανάλυση και αξιολόγηση της απόδοσης τεσσάρων διαφορετικών βελτιωτικών υλικών γείωσης, υπό κρουστική καταπόνηση. Στη συνέχεια, σχεδιάζεται, υλοποιείται και προτείνεται στο EMPT-ATP ένα κύκλωμα προσομοίωσης της πειραματικής διαδικασίας, για τη μοντελοποίηση και περαιτέρω μελέτη της σύνθετης κρουστικής αντίστασης γείωσης.