Σχεδιασμός μοντέλου αναφοράς για επιλεγμένες διαδικασίες εφοδιαστικής αλυσίδας με χρήση παραλλαγών διαδικασιών (Process Variants) - Λεωνίδης, Αλέξανδρος Αστέριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, 2016)
Στη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία παρουσιάζεται ένα γενικό μοντέλο αναφοράς για τη μοντελοποίηση επιχειρησιακών διαδικασιών βασισμένο στο Architecture of Integrated Information Systems (ARIS), το οποίο επιλέχθηκε ως η καταλληλότερη επιχειρησιακή αρχιτεκτονική ύστερα από αξιολόγηση των επιχειρησιακών αρχιτεκτονικών που εντοπίστηκαν στη βιβλιογραφία. Η συγκεκριμένη αξιολόγηση βασίστηκε, κατά κύριο λόγο, σε κριτήρια που εστιάζουν στην ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένων λύσεων επιχειρησιακής αρχιτεκτονικής στον τομέα των επιχειρήσεων.