Πρότυπη μελέτη θορύβου σε χώρους εργασίας του Ε.Μ.Π. - Λαζαρίδης, Γιώργος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2016)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη του θορύβου σε τρεις εργαστηριακούς χώρους του Πολυτεχνείου, η επίδρασή του στους εργαζόμενους/χρήστες, καθώς και οι τρόποι απομείωσής του. Η συγκεκριμένη μελέτη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πρότυπο πρωτόκολλο καταγραφής του θορύβου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για τη μελέτη του θορύβου σε χώρους του Ε.Μ.Π. με παρεμφερείς χρήσεις. Η διπλωματική αυτή εργασία μπορεί να χωριστεί σε τρεις επιμέρους ενότητες: Αρχικά γίνεται αναφορά στο βιβλιογραφικό μέρος, στο οποίο αναλύθηκε ο ήχος, ο θόρυβος και στο οποίο παραθέτονται κάποια στατιστικά στοιχεία των επιπτώσεων του θορύβου στους χώρους εργασίας. Στη συνέχεια, δίνονται συνοπτικά τα διεθνή πρότυπα στα οποία βασιστήκαμε για τη συγκεκριμένη μελέτη, καθώς και τη μέθοδο που ακολουθήσαμε για την εκπόνησή της. Τέλος, μελετάται ο ακουστικός θόρυβος σε κάθε εργαστηριακό χώρο αναλυτικά, και παρουσιάζονται κάποια μέτρα/παρεμβάσεις για τη μείωση εκπομπής του.