Αντικατάσταση χαλύβδινων σωληνώσεων πλοίου με σωλήνες από FRP - Ράμμος, Δημήτριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θαλάσσιων Κατασκευών, 2016)
Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η διερεύνηση της δυνατότητα του FRP να αντικαταστήσει τον χάλυβα για συγκεκριμένο δίκτυο σωληνώσεων πλοίου, όντας συμφέρουσα οικονομικά και βιώσιμη λειτουργικά εναλλακτική λύση.