Ίχνη Κάστρου - Γεωργούλα, Δάφνη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2016)
Στη συγκεκριμένη εργασία γίνεται αρχικά μια ιστορική μελέτη του κάστρου της Μονεμβασίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ύπαρξη μιας διαδρομής που υπήρχε στο παρελθόν για αμυντικούς λόγους του κάστρου. Η διαδρομή αυτή ήταν παράλληλη στο νότιο τείχος του κάστρου σε χαμηλότερη στάθμη. Σε ορισμένα σημεία υπάρχει ακόμα, σε άλλα πάλι, ίχνη υποδηλώνουν την ύπαρξή της, χωρίς όμως να έχουν γίνει οι απαραίτητες ανασκαφές. Σε αυτά τα σημεία, με το πέρασμα του χρόνου, έχουν χτιστεί οικίες και έχουν διαμορφωθεί πλατείες. Η πρόταση της διπλωματικής αυτής είναι η αναβίωση αυτού του αμυντικού δρόμου, με υπόγεια περάσματα, όχι μόνο από τους δημόσιους χώρους, αλλά και από τους ιδιωτικούς, αναδεικνύοντας έτσι εσωτερικά την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του οικισμού. Μ' αυτόν τον τρόπο η διαδρομή μετατρέπεται σε εκθεσιακό χώρο με έκθεμα την αρχιτεκτονική του οικισμού. Στο τέλος της διαδρομής αυτής, δηλαδή στη μέση του ανατολικού τείχους διαμορφώνεται ένα συγκεντρωμένο μουσειακό συγκρότημα μικρής κλίμακας. Το μουσείο είναι διαμορφωμένο στα ίχνη των προμαχώνων του ανατολικού τείχους.