Πρόβλεψη ηλεκτρικής κατανάλωσης σε σύμπλεγμα εμπορικών κτιρίων με την χρήση μεθόδων χρονικής συνάθροισης - Φακίνος, Γεώργιος Ν. (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων, 2016)
Εξατάζεται η πρόβλεψη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε σύμπλεγμα εμπορικών κτιρίων. Γίνεται ο συνδυασμός μεθόδων ιεραρχικής (top down, bottom up, optimal) και χρονικής (MAPA) συνάθροισης με σκοπό να εξακριβωθεί το κατά πόσο συμβάλουν στην βελτίωση της ακρίβειας και στην μείωση της προκατάληψης των προβλέψεων.