Σχεδιασμός τετραώροφου εμπορικού κέντρου από δομικό χάλυβα - Δαλαμάγκας, Άγγελος Θεμιστοκλής (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2016)
Στην παρούσα εργασία πραγματοποιήθηκε η ανάλυση και ο σχεδιασμός ενός τετραώροφου εμπορικού κέντρου από δομικό χάλυβα. Συγκεκριμένα μελετήθηκε η συμπεριφορά του κτιρίου υπό δυσμενείς φορτίσεις, οι οποίες καθορίζονται από τους κανονισμούς, με σκοπό το σχεδιασμό και τη διαστασιολόγησή του. Στην ανάλυση του κτιρίου συμπεριλήφθηκε ο έλεγχος της συμπεριφοράς του σε σεισμική φόρτιση, η οποία είναι αρκετά κρίσιμη λόγω της εξαιρετικά σεισμογενούς περιοχής στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Χρησιμοποιήθηκε το στατικό πρόγραμμα SAP2000 για τη διαμόρφωση του μοντέλου, την εισαγωγή των φορτίων αλλά και την ανάλυση του φορέα. Παρουσιάζονται αναλυτικά οι έλεγχοι που προκύπτουν από το πρόγραμμα, τα εντατικά μεγέθη καθώς και οι παραμορφώσεις της κατασκευής. Τέλος γίνεται ο σχεδιασμός των βασικών μεταλλικών συνδέσεων και ελέγχεται η αντοχή τους.