Φωτοκαταλυτική αποικοδόμηση ρύπων με χρήση πολυοξομεταλλικών ενώσεων και διοξειδίου του τιτανίου - Τύρος, Παναγιώτης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών, 2016)
Η εργασία αυτή παρουσιάζει τους σημαντικότερους οργανοχλωριωμένους ρύπους και τις μεθόδους αποικοδόμησής τους, εστιάζοντας στην φωτοκαταλυτική αποικοδόμηση με πολυοξομεταλλικές ενώσεις του βολφραμίου και διοξείδιο του τιτανίου. Μελετώνται βιβλιογραφικά η διάσπαση του χλωροοξικού οξέος, της 4-χλωροφαινόλης και του fenitrothion. Εππλέον, παρουσιάζονται καινοτόμες μέθοδοι νανοσωματιδίων και δομικών υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φωτοκαταλύτες, όπως τα block noxer.