Μελέτη υποδομών έξυπνων σπιτιών και εξερεύνηση συσχέτισης αυτών με τα τελευταία πρωτόκολλα και πρότυπα του σημασιολογικού ιστού - Χρίστου, Λοΐζος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων, 2016)
Στόχος της παρούσας διπλωματικής είναι να παρουσιάσει τα κύρια πρωτόκολλα (KNX, c-bus, Zigbee, zwave) που χρησιμοποιούνται στα συστήματα αυτοματισμού κτιρίων καθώς και την νέα τάση της τεχνολογίας που ονομάζεται διαδίκτυο των πραγμάτων. Επίσης προτείνει και υλοποιεί μια πλατφόρμα που συνδυάζει όλες αυτές τις τεχνολογίες σε ένα ενιαίο σύστημα μέσω του ανοιχτού λογισμικού openHAB. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα αυτή ο χρήστης θα μπορέσει μέσω ενός φιλικού περιβάλλοντος να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που του προσφέρουν οι συσκευές του πετυχαίνοντας την επιθυμητή άνεση , ασφάλεια , προσβασιμότητα και αύξηση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου του.