Ανάπτυξη, συντήρηση και βελτιστοποίηση πληροφοριακού συστήματος καταγραφής διαδικασιών - Γκαζούνη, Αικατερίνη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων, 2016)
Η εκθετική ανάπτυξη του Παγκόσμιου Ιστού και η συνεχής χρήση του σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας, έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη μίας νέας γενιάς εφαρμογών, οι οποίες χαρακτηρίζονται πλέον από μεγάλο βαθμό πολυπλοκότητας. Η ανάπτυξη τέτοιων εφαρμογών είναι στην ουσία ένας συνδυασμός των παραδοσιακών Πληροφοριακών Συστημάτων με εφαρμογές Υπερμέσων (Hypermedia). Αυτός ο συνδυασμός θέτει νέες προκλήσεις στις υπάρχουσες προσεγγίσεις σχεδιασμού και παραγωγής λογισμικού. Ένα παράδειγμα μιας αντίστοιχης εφαρμογής είναι και το Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Χρηματοδοτήσεων. Το Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Χρηματοδοτήσεων υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση” για να καλύψει τις ανάγκες για διαχείριση της υποβολής χρηματοδοτήσεων αλλά και της υποβολής πιστώσεων. Ο σκοπός της παρούσης διπλωματικής είναι πολλαπλός. Έπειτα από αρκετά χρόνια λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος η ανάγκη για συντήρηση είναι πλέον έκδηλη, καθώς αρκετές αστοχίες και λάθη λογισμικού είναι πλέον ορατές και επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του συστήματος. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψιν τις καινούργιες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί κατά την πάροδο των χρόνων, η απόδοση του συστήματος δύναται να βελτιωθεί και να μην αποτελεί πλέον τροχοπέδη για την καθημερινή χρήση του συστήματος. Τέλος, η ανάγκη εκσυγχρονισμού και προσαρμογής του πληροφοριακού συστήματος στα σημερινά δεδομένα, τόσο σε επίπεδο προγραμματισμού αλλά και επίπεδο λειτουργίας, επιτάσσει την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων αλλά και νέων τεχνικών γραφής κώδικα.