Διερεύνηση μεθόδου σχεδιασμού και αξιολόγησης οδοστρωμάτων αεροδρομίων - Πετροπούλου, Δήμητρα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής, 2016)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας αποτελεί η διερεύνηση της αναλυτικής μεθόδου σχεδιασμού και αξιολόγησης οδοστρωμάτων της FAA. Για τον σκοπό αυτό, καταγράφηκαν και διερευνήθηκαν οι βασικές αρχές της μέσω της σύγκρισής της με την προϋπάρχουσα εμπειρική μέθοδο. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε παράδειγμα διαστασιολόγησης εύκαμπτου οδοστρώματος και με τις δύο μεθόδους με στόχο να σχολιαστούν τα αποτελέσματά τους. Στο πλαίσιο της διερεύνησης, ακολούθησε εμβάθυνση στο βασικό κριτήριο σχεδιασμού και αξιολόγησης οδοστρωμάτων αεροδρομίων της αναλυτικής μεθόδου, το οποίο είναι ο δείκτης αθροιστικής φθοράς. Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε έλεγχος επάρκειας μιας διατομής εύκαμπτου οδοστρώματος. Στην παρούσα διπλωματική παρουσιάζονται τα ευρήματα-συμπεράσματα που προέκυψαν από την παραπάνω διαδικασία.