Αξιολόγηση της απόδοσης λεωφορειακών γραμμών με τη μέθοδο DEA - Μαντά, Σταυρούλα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής, 2016)
Στόχος της διπλωματικής εργασίας είναι η αξιολόγηση ενενήντα τριών (93) λεωφορειακών γραμμών των Οδικών Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (Ο.Σ.Υ. Α.Ε.) ως προς την απόδοση τους, με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που διαδραματίζουν μείζονα ρόλο στην λειτουργία τους. Η αξιολόγηση των γραμμών πραγματοποιείται με την χρήση της μεθόδου Περιβάλλουσας Ανάλυσης Δεδομένων (DEA) έχοντας ως δεδομένα το μέσο μηνιαίο κόστος λειτουργίας των Οδικών Συγκοινωνιών, τον αριθμό των μηνιαίων βαρδιών σε κάθε γραμμή, τον αριθμό των προγραμματισμένων, καθώς και των εκτελεσμένων δρομολογίων, τα εκτελεσμένα οχηματοχιλιόμετρα και τον αριθμό των επιβατών ανά εκτελεσμένο δρομολόγιο που δόθηκαν στον τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής του ΕΜΠ. Η μέθοδος ανέδειξε ποιες γραμμές θεωρούνται αποδοτικές και ποιες όχι, καθώς και τι αλλαγές που απαιτούνται ώστε οι μη αποδοτικές γραμμές να γίνουν αποδοτικές.