Μείκτης διακοπτόμενων πυκνωτών - Φωτιάς, Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2016)
Το ενδιαφέρον για αμιγώς ψηφιακές αρχιτεκτονικές έχει παρουσιάσει αύξηση τα τελευταία χρόνια στη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιακών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αναλογική σχεδίαση είναι συνήθως πιο δύσκολη, απαιτεί περισσότερο χρόνο, και έχει μεγαλύτερο κόστος κατά την κατασκευή, ενώ τα ψηφιακά ολοκληρωμένα κυκλώματα έχουν ως πλεονεκτήματα την φορητότητα, την εύκολη παραμετροποίηση και τον αυτοματοποιημένο έλεγχο. Στην παρούσα διπλωματική εργασία μελετάται η σχεδίαση ενός μείκτη με χρήση κυκλωμάτων διακοπτόμενων πυκνωτών, όπου οι διακόπτες οδηγούνται από ψηφιακό συνθέτη συχνοτήτων προσφέροντας έτσι τα πλεονεκτήματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως.