Αξιολόγηση του συστήματος αυτόματης μίσθωσης ποδηλάτων (Bicing) και της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη της Βαρκελώνης - Μαυρομουστάκης, Πάρης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού, 2016)
Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο την παρουσίαση και αξιολόγηση του συστήματος αυτόματης μίσθωσης ποδηλάτων του δήμου Βαρκελώνης (Bicing), καθώς και της εν γένει χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης στη συγκεκριμένη πόλη. Στην μελέτη εξετάστηκε, αρχικά, η σχέση του εν λόγω μέσου μετακίνησης με την πολεοδομική εξέλιξη της πόλης. Κατόπιν, μελετήθηκαν και εξετάστηκαν μέσω της έρευνας πεδίου και της ανάλυσης στατιστικών στοιχείων, πρώτον, τα χαρακτηριστικά του συστήματος Bicing και ο τρόπος χρήσης και λειτουργίας του· δεύτερον, η χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης από τους κατοίκους. Τα αποτελέσματα προέκυψαν από τα δεδομένα που συλλέχθηκαν βάσει τριών ερωτηματολογίων, τα οποία απαντήθηκαν από 253 συμμετέχοντες (Ν=253). Μετά την παρουσίαση και την ερμηνεία των αποτελεσμάτων, αναφέρονται προτεινόμενα μέτρα ως λύση στα διάφορα προβλήματα που εντοπίστηκαν και που στόχο έχουν τη βελτίωση του συστήματος Bicing και την αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου.