Προσομοίωση και διαχείριση παράκτιου υδροφορέα με μοντέλα μεταβλητής πυκνότητας - Μηνιώτη, Λήδα-Γεωργία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Έργων Υποδομής και Αγροτικής Ανάπτυξης. Εργαστήριο Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων, 2016)
Ένα σημαντικό τμήμα της διαχείρισης υδατικών πόρων είναι η προστασία των υπόγειων υδροφορέων. Συχνά, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε νερό, οι υδροφορείς υπεραντλούνται και οδηγούνται σε υφαλμύριση και υποβάθμιση της ποιότητας του νερού. Για να αποφευχθεί αυτό είναι απαραίτητη η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας τους.