Μελέτη αλγορίθμων συνδρομολόγησης εφαρμογών σε πολυπύρηνες αρχιτεκτονικές - Μαππούρα, Ανδριανή (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2016)
Σήμερα οι πολυπύρηνες αρχιτεκτονικές αποτελούν σχεδόν την αποκλειστική επιλογή σχεδιασμού για κάθε σύγχρονο υπολογιστικό σύστημα. Έτσι, συνεχώς αναπτύσσονται πολυνηματικές εφαρμογές που θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τις αρχιτεκτονικές αυτές. Οι πυρήνες, όμως, που βρίσκονται πάνω στο ίδιο τσιπ μοιράζονται κομμάτια από την ιεραρχία της μνήμης, όπως είναι ο δίαυλος και οι κρυφές μνήμες, επομένως, η συνεκτέλεση διάφορων νημάτων έχει ως συνέπεια τον ανταγωνισμό στην χρήση των κοινών πόρων. Ως αποτέλεσμα, παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στον χρόνο εκτέλεσης των εφαρμογών και περιορίζεται η επίδοσή τους. Ο σκοπός της διπλωματικής εργασίας ήταν η μελέτη κλασσικών μεθόδων χρονοδρομολόγησης καθώς και η ανάπτυξη ενός προγράμματος, σε επίπεδο χρήστη, για τη δημιουργία, μελέτη και σύγκριση διαφορετικών πολιτικών που θα μπορούσαν να λάβουν υπόψη τους τον ανταγωνισμό για κοινούς πόρους. Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιήθηκαν εφαρμογές από το Parsec 3.0 και τα πειράματα εκτελέστηκαν σε δύο διαφορετικές πλατφόρμες πολυπύρηνης αρχιτεκτονικής με 8 πυρήνες.