Σχεδιασμός μεταλλικού τετραώροφου κτιρίου γραφείων με συνδέσμους δυσκαμψίας - Ζήκου, Ανδρομάχη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών.Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2016)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μόρφωση και η διαστασιολόγηση ενός τετραώροφου μεταλλικού κτιρίου γραφείων. Το κτίριο είναι κανονικό σε κάτοψη και καθ’ ύψος με φέροντα οργανισμό από χάλυβα . Η επίλυση του κτιρίου έγινε με τη χρήση του λογισμικού Sofistik 2014, ενώ ο έλεγχος των συνδέσεων των μελών του φορέα με το Steel Connections. Η εργασία αποτελείται από τα εξής κεφάλαια: Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται επιγραμματικά η εξέλιξη της χρήσης του χάλυβα στις μεταλλικές κατασκεύες. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφεται η διαμόρφωση του στατικού φορέα, τα δομικά στοιχεία και ο ρόλος τους. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα υλικά,τα φορτία που καταπονούν το φορέα,οι συντελεστές ασφαλείας,καθώς και οι συνδυασμοί φορτίσεων. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα αποτελέσματατης ανάλυσης των στοιχείων του φορέα και ο έλεγχός τους στη οριακή κατάσταση αστοχίας. Στο πέμπτο κεφάλαιο γίνεται ο αντισεισμικός σχεδιασμός του κτιρίου. Στο έκτο κεφάλαιο περιγράφεται ο έλεγχος των συνδέσεων των μελών του φορέα και συγκεκριμένα η σύνδεση κυρίας δοκού–υποστηλώματος,κύριας δοκού και διαδοκίδας,καθώς και η έδραση του υποστηλώματος, ενώ στο έβδοομο τα αποτελέσματα που προέκυψαν.