Διαχείριση στερεών αποβλήτων και επιχειρηματικές ευκαιρίες- σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου κατασκευής μονάδας ανακύκλωσης λαμπτήρων - Σοφιανίδης, Δημήτρης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2016)
Αντικείμενο της εργασίας είναι η διερεύνηση των καταλληλότερων και σύγχρονων τεχνολογικών τρόπων διαχείρισης και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων που μπορούν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα, οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που αναδεικνύονται, η σύνταξη και αξιολόγηση επιχειρηματικού πλάνου κατασκευής μίας μονάδας ανακύκλωσης λαμπτήρων.