Εφαρμογή της μεθόδου μη καταστροφικού ελέγχου με υπέρηχους για την ανίχνευση ατελειών σε σύνθετα υλικά - Θεμελάκης, Άγγελος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θαλάσσιων Κατασκευών. Εργαστήριο Ναυπηγικής Τεχνολογίας, 2016)
Στην διπλωματική αυτή παρουσιάζεται αρχικά το βασικό θεωρητικό υπόβαθρο του μη καταστροφικού ελέγχου με υπερήχους. Εν συνεχεία γίνεται περιγραφή τόσο τον δοκιμίων τύπου sandwich όσο και των ατελειών όπου στόχος ήταν ο εντοπισμός τους. Όλα τα δοκίμια ελέγχθησαν με δυο μεθόδους επαφής και απεικόνιση Α-scan και εν συνεχεία με μέθοδο βύθισης και απεικόνιση δεδομένων με C-scan. Τέλος από τα εξαγόμενα αποτελέσματα γίνεται στο τελευταίο κεφάλαιο η περιγραφή των συμπερασμάτων τα οποία προέκυψαν. (el)