Ανάπτυξη Εφαρμογής Έξυπνης Αγοράς για λειτουργικό σύστημα Android - Τσαπραϊλης, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υπολογιστών, 2015)
Η διπλωματική εργασία πραγματεύεται την ανάπτυξη εφαρμογής (mobile app) για λειτουργικό σύστημα Android. Πρόκειται για εφαρμογή έξυπνων αγορών που σκοπό έχει να δώσει στο χρήστη τη δυνατότητα αγορών από τις φορητές του συσκευες. Η εισαγωγή του πρώτου έξυπνου κινητού το 2007 και του πρώτου tablet το 2010 άλλαξαν δραματικά την αγορά των προσωπικών υπολογιστών, με αποτέλεσμα σήμερα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να χρησιμοποιεί τη φορητή του συσκευή σαν πρωτεύον εργαλείο για την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Με βάσει αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητο για οποιαδήποτε ηλεκτρονική υπηρεσία να έχει παρουσία στις φορητές συσκευές, ώστε το μέγιστο δυνατό ποσοστό των χρηστών να μπορεί ν έχει πρόσβαση σε αυτή. Για τη συγκεκριμένη διπλωματική έχει εξομοιωθεί η δημιουργία μίας υπηρεσίας έξυπνων αγορών, δηλαδή μια υπηρεσία η οποία θα προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να ελέγχει αυτόματα τη χαμηλότερη τιμή για συγκεκριμένο προϊόν ανάμεσα σε διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα, καθώς και την πιθανή ύπαρξη κουπονιών έκπτωσης. Η διπλωματική αποτελεί συνέχεια της εφαρμογής συναδέλφου, στην οποία προστέθηκε επιπλέον λειτουργικότητα. Συγκεκριμένα προστέθηκε η δυνατότητα σύνδεσης στην εφαρμογή με χρήση λογαριασμό του κοινωνικού δικτύου facebook, δυνατότητα σύνδεσης με προσωρινό λογαριασμό, δυνατότητα δημιουργίας νέου λογαριασμού στην εφαρμογή, καθώς και η λειτουργία λίστας wishlist, δηλαδή μια λίστας από προϊόντα για τα οποία ο χρήστης ενδιαφέρεται. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί μία RESTful υπηρεσία για την εκτέλεση των λειτουργιών σύνδεσης, η λειτουργικότητα της οποίας είναι πέρα από το αντικείμενο της διπλωματικής, και για το λόγο αυτό κάνουμε την παραδοχή, ότι υπάρχουν οι συγκεκριμένες κλήσεις A P I χωρίς να μας ενδιαφέρει η υλοποίηση τους.