Μετατροπή δεξαμενοπλοίου σε FPSO και μελέτη της αντοχής του σύμφωνα με τους κανονισμούς του ABS - Γεωργιάδης, Δημήτρης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θαλάσσιων Κατασκευών, 2016)
Κύριο θέμα της εργασίας αποτελεί η μετατροπή Δεξαμενοπλοίου σε FPSO και η μελέτη της αντοχής του σύμφωνα με τους κανονισμούς του ABS. Αναλυτικά, περιγράφονται τα γενικά χαρακτηριστικά των FPSOs, πραγματοποιείται ο σχεδιασμός του μετασκευασμένου FPSO, μελετάται η αντοχή της μονάδας για δύο περιοχές λειτουργίας και τέλος, γίνεται μελέτη κόπωσης.