Ομάδες Πινάκων - Χριστόπουλος, Παναγιώτης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Μαθηματικών, 2016)
Στην συγκεκριμένη διπλωματική εργασία ασχολούμαστε με τις ομάδες πινάκων, που ουσιαστικά είναι σύνολα, των οποίων όλα τα στοιχεία είναι αντιστρέψιμοι πίνακες και τα σύνολα αυτά, εφοδιασμένα με την πράξη του πολλαπλασιασμού πινάκων, αποτελούν ομάδες. Αρχικά μελετάμε την αλγεβρική δομή της ομάδας και στη συνέχεια ορίζουμε τα σύνολα που αποτελούν τις ομάδες πινάκων, γίνεται μια τοπολογική μελέτη των ομάδων, ορίζουμε τις τοπολογικές ομάδες, τις Lie ομάδες και μελετάμε τις ιδιότητες και τις αναπαραστάσεις των ομάδων πινάκων: GL(n), SO(2), SO(3), U(2), SU(2) και SU(3).