Βέλτιστες επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων για τα ελληνικά δεδομένα - Ρούσης, Σάββας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων, 2016)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η διερεύνηση κυρίως τριών κατηγοριών καινοτόμων συστημάτων ενεργειακής αναβάθμισης. Θα διερευνηθεί η διείσδυσή τους στην αγορά και η ύπαρξη χρηματοδοτικών προγραμμάτων που την ενθαρρύνουν, καθώς και η επίδρασή τους στη μείωση εκπομπών του κτιριακού τομέα κατά τα τελευταία χρόνια. Οι κύριες κατηγορίες οι οποίες θα διερευνηθούν είναι τα φωτοβολταϊκά συστήματα, τα ηλιακά συστήματα θέρμανσης-ψύξης και τα συστήματα θερμομόνωσης κτιρίων.