Διερεύνηση υδροδυναμικού πεδίου σε ύφαλους διαπερατούς κυματοθραύστες - Ρεπούσης, Ελπιδοφόρος-Ευγένιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2016)
Αντικείμενο της παρούσας εργασίας αποτελεί η διερεύνηση του υδροδυναμικού πεδίου που διαμορφώνονται στο εσωτερικό ενός ύφαλου διαπερατού κυματοθραύστη από λιθορριπή και ειδικότερα των υδροδυναμικών πιέσεων και των τροχιακών ταχυτήτων, όπως εξελίσσονται υπό την κυματική δράση. Αξιοποιήθηκαν πειραματικά δεδομένα υδροδυναμικών πιέσεων και τροχιακών ταχυτήτων, κυρίως στο εσωτερικό φυσικών ομοιωμάτων ύφαλων διαπερατών κυματοθραυστών, για μονοχρωματικούς κυματισμούς, και επιχειρήθηκε μια ποιοτική αλλά και ποσοτική αποτύπωση των διακυμάνσεων των παραπάνω υδροδυναμικών μεγεθών σε όρους μέσων και μέγιστων τιμών λόγω συνεισφοράς της τύρβης.