Ανάλυση χαρακτηριστικών επιθετικής οδήγησης στην Ελλάδα - Καλπαξίδη, Εύα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής, 2016)
Στόχος της παρούσας Διπλωματικής Εργασίας είναι η ανάλυση των χαρακτηριστικών της επιθετικής οδήγησης και της ανάλυσης των απαντήσεων για την Ελλάδα της πανευρωπαϊκής έρευνας οδικής ασφαλείας ESRA. Από την εφαρμογής των στατιστικών μοντέλων Ανάλυσης Παραγόντων, Δυαδικής Λογιστικής Παλινδρόμησης, Αρνητικής Διωνυμικής Παλινδρόμησης εξετάστηκε η συσχέτιση μεταξύ της επιθετικής οδήγησης και τους ελέγχους της Τροχαίας και των αριθμό των ατυχημάτων που οφείλονται σε αυτήν. Από την εφαρμογή των μοντέλων προέκυψε ότι οι επιθετικοί οδηγοί εκφράζουν διαφορετικά την επιθετικότητα τους, το φύλο και η ηλικία παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιθετική οδήγηση και οτι η πλειοψηφία των οδηγών τάσσεται κατά της οδήγησης με ταχύτητα.