Όψεις από την καθημερινή ζωή των γυναικών στην Αθήνα της Κατοχής - Θεοφανίδου, Ράνια (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2016)
Η εργασία μελετά την πόλη της Αθήνας την περίοδο της Κατοχής μέσα από την καθημερινή ζωή των γυναικών. Επιχειρεί να αναδείξει μέσα από την καθημερινότητα τις πρακτικές ζωής και επιβίωσης των γυναικών την περίοδο αυτή.