Κοχλιακά εμφυτεύματα - Κολτσίδα, Ευστρατία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών, 2016)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως αντικείμενο μελέτης τα Κοχλιακά Εμφυτεύματα.Σκοπός είναι η παρουσίαση των παραμέτρων κωδικοποίησης του σήματος των εμφυτευμάτων και η ανάλυση των στρατηγικών κωδικοποίησης και επεξεργασίας του ήχου.Πρόκειται για την παρουσίαση των τρόπων αντιμετώπισης της κώφωσης, με την εφαρμογή κοχλιακών εμφυτευμάτων, αλλά και των προγραμμάτων και εργαλείων μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η επανένταξη των ατόμων με απώλεια ακοής.Για την επίτευξη των στόχων αυτών χρησιμοποιούνται σύγχρονες τεχνολογίες που έχουν ως κοινό παρονομαστή την αποκατάσταση της βαρηκοϊας στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.