Ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης ποιότητας με βάση τα πρότυπα ΕΝ ISO 17024 και ΕΝ ISO 9001 για το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων - Ευθυμίου, Κλεόπας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, 2016)
Η παρούσα διπλωματική εξετάζει την δημιουργία και εφαρμογή συστήματος διαχείρισης ποιότητας με βάση το πρότυπο ΕΝ ISO 17024:2012 το οποίο αναφέρεται σε κριτήρια και κανονισμούς που διέπουν φορείς πιστοποίησης προσωπικού. Καθώς το πρότυπο απαιτεί συμμόρφωση με τα κριτήρια του ISO 9001, το σύστημα είναι πλήρως εναρμονισμένο και συμμορφώνεται και με τα δύο πρότυπα. Το εν λόγω σύστημα έχει αναπτυχθεί και έχει ήδη εφαρμοστεί στην εταιρεία «Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων» η οποία και έχει διαπιστευθεί από το ΕΣΥΔ ως φορέας πιστοποίησης προσωπικού του κλάδου συγκόλλησης, κατεργασίας και κοπής μετάλλου.