Φαινόμενα σε μονωτές του δικτύου διανομής λόγω βυθίσεων τάσεως και λόγω υπερτάσεων - Πλοκαμάκης, Ανδρέας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2015)
Η παρούσα εργασία χωρίζεται σε τρία βασικά μέρη. Στο πρώτο μέρος, πραγματοποιείται η βιβλιογραφική επισκόπηση, του υπό μελέτη θέματος. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο κεφάλαιο δίνονται οι ορισμοί και τα χαρακτηριστικά των μονωτικών υλικών και μονωτήρων και στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται ο σκοπός της εργασίας. Στο τρίτο κεφάλαιο δίνονται οι ορισμοί της βύθισης τάσης και υπέρτασης και πως αυτές επηρεάζουν το δίκτυο διανομής και τους μονωτήρες, αναλύονται οι αιτίες δημιουργίας υπερτάσεων και βύθισης τάσης στο δίκτυο διανομής. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τα φυσικά φαινόμενα που εμφανίζονται στους μονωτήρες λόγω υπερτάσεων και βυθίσεων τάσης. Επίσης γίνεται μικροσκοπική μελέτη των φαινομένων που εμφανίζονται στους μονωτήρες λόγω υπερτάσεων και βυθίσεων. Τέλος, στο τρίτο μέρος παρατίθενται σχόλια για την εργασία καθώς και συμπεράσματα που προκύπτουν ύστερα από την μελέτη των παραπάνω φαινομένων.