Αξιοποίηση λογισμικού MS Project για τον προγραμματισμό, έλεγχο και αξιολόγηση έργων - Ψάφος, Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2016)
Περιγραφή και ανάλυση ενός Έργου (Case Study). Θα παρουσιαστούν οι επιμέρους Δράσεις που περιλαμβάνει, οι πόροι του και ο τρόπος που συνδέονται μεταξύ τους. Θα εξηγείται λεπτομερώς το κάθε στάδιο υλοποίησης προγραμματισμού και ελέγχου, τα οποία θα τα διαχειρίζεται ο χρήστης μέσω του MS Project 2013. Θα γίνει η ανάλυση των βημάτων για την παρακολούθηση των εργασιών και αν εξελίσσονται με βάση το σχεδιασμό τους. Σε περίπτωση όπου κατά την εκτέλεση του Έργου υπάρξουν καθυστερήσεις εργασιών ή παράτασή της διάρκειας τους ή έλλειψη πόρων και γενικά σε περίπτωση που κάτι δεν γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα, υπάρχει η δυνατότητα να μετρηθεί το πόσο επηρεάζεται ο προϋπολογισμός και η χρονική διάρκεια του Έργου.