DORiC, Πρεσβεύοντας τη λίμνη του Μόρνου - Μαχαίρας, Γεώργιος-Σταμάτης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2016)
Με αφορμή το υπάρχον τοπίο και σε προσπάθεια δημιουργίας ενός κέντρου περιοχής για τη λίμνη του Μόρνου η εργασία επικεντρώνεται στο σχεδιασμό ενός μουσείου με διευρυμένες χρήσεις που θα μπορούν να στεγάσουν υπαίθριες και στεγασμένες δραστηριότητες. Οι κύριοι χώροι περιλαμβάνουν μουσείο, χώρο διοίκησης, βιβλιοθήκη, αίθουσες πολλαπλών δραστηριοτήτων, καφέ-αναψυκτήριο, υπαίθριες διαμορφώσεις και φυτεύσεις με στοιχεία από την περιοχή επέμβασης. Τέλος στεγάζεται στο συγκρότημα ερευνητικό κέντρο μελέτης αρχαιοτήτων και άλλων θεμάτων χρήζοντων έρευνας. Το συγκρότημα είναι ανοιχτό στην πρόσβαση επισκεπτών όλο το 24ωρο χαρη στον ανοιχτό χαρακτήρα της στάθμης ισογείου.