Σχεδιασμός δωδεκαώροφου μεταλλικού πλαισιακού κτιρίου σύμφωνα με τους ευρωκώδικες βάσει φασμάτων συχνότητας διαρροής - Αθανασίου, Απόστολος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2016)
Τα Φάσματα Συχνότητας Διαρροής χρησιμοποιούνται για να επιτευχθεί ο ακριβής σχεδιασμός ενός δωδεκαώροφου μεταλλικού πλαισιακού κτιρίου καλύπτοντας στους στόχους επιτελεστικότητας που ορίζονται από τον Ευρωκώδικα 8. Η πρακτική που εφαρμόζεται στον αντισεισμικό σχεδιασμό βασίζεται στην χρήση συγκεκριμένων μέτρων έντασης που είναι συζευγμένα με ελέγχους δυνάμεων και παραμορφώσεων υποβοηθούμενοι από την υιοθέτηση ενός συντελεστή συμπεριφοράς που ορίζεται από τις κανονιστικές διατάξεις. Το τελικό αποτέλεσμα είναι γενικώς αβέβαιης ποιότητας, καθώς κάποιες φορές είναι συντηρητικό, ενώ άλλες φορές είναι ανασφαλές λόγω της προσεγγιστικής φύσης της μεθόδου. Ο αντισεισμικός σχεδιασμός με βάση τις Στάθμες Επιτελεστικότητας προσπαθεί αντ’ αυτού να επιτύχει την συμμόρφωση της κατασκευή σε καθορισμένους από τον χρήστη στόχους επιτελεστικότητας, ενσωματώνοντας την τρωτότητα, την αβεβαιότητα και της μη γραμμική συμπεριφορά της κατασκευής, για να προσφέρει αξιόπιστα αποτελέσματα τα οποία είναι εγγυημένα ώστε να εμφανίζουν συγκεκριμένα επίπεδα κινδύνου στους κατοίκους και τους ενδιαφερόμενους φορείς. H κατασκευή σχεδιάζεται με βάση την συμβατική μέθοδο σχεδιασμού, και τα αποτελέσματα που προκύπτουν είναι αξιοπρεπή. Η απαίτηση περιορισμού των βλαβών έλεγχε τον σχεδιασμό, και επιτεύχθηκε εμπιστοσύνη 75%. Αναζητήθηκε ένας βελτιωμένος σχεδιασμός, με αυξημένη εμπιστοσύνη, οπότε η κατασκευή ανασχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας τα Φάσματα Συχνότητας Διαρροής, ορίζοντας ως επιθυμητή εμπιστοσύνη 85% και 95%.