Επανάχρηση Νεοκλασσικού Κτηρίου στην Σαντορίνη - Δαργέντας, Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2016)
Διαλέξαμε αυτό το κτήριο διότι αποτελεί ένα τεκμήριο εποχής, με μία πληθώρα στοιχείων της παραδοασιακής αρχιτεκτονικής. Θεωρούμε ότι η επέμβαση αποκατάστασης σε ένα τέτοιο κτήριο θα αποτελέσει παράγοντα διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της ταυτότητας του τόπου και συνδεσης της με το τωρα. Παράλληλα η χρήση που του δίνουμε, ώς κέντρο προώθησης της αγροτικής οικονομίας, πιστεύουμε ότι θα δώσει μία νέα πνοή στην κορεσμένη τουριστική βιομηχανία του νησιού, προσφέροντας στην κοινωνία αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, την γνώση, τον χώρο για εκμάθηση και πειραματισμό, πάνω στις νέες μεθόδους καλλιεργειας αλλά και διαχειρισης και προώθησης των αγροτικών προϊόντων.