Βελτιστοποίηση αλγορίθμων κατηγοριοποίησης με χρήση ν-γραμ γράφων - Έλληνας, Μιχάλης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2016)
Η ανάλυση συναισθήματος είναι η επιστήμη που προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα της κατανόησης της γνώμης του συγγραφέα ενός κειμένου. Μια από τις ισχυρότερες μεθόδους ανάλυσης συναισθήματος είναι οι ν-γραμ γράφοι. Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη των κοινωνικών δικτύων είναι ραγδαία. Καθημερινά παράγονται δεδομένα τεράστιου μεγέθους τα λεγόμενα Big data. Η ανάλυση συναισθήματος έχει αναγεννηθεί με την εμφάνιση των Big Data. Όμως όταν αναφερόμαστε σε εφαρμογές βασισμένες σε Big data η ταχύτητα και η κατανάλωση πόρων είναι λέξεις κλειδιά για την επιτυχία τους. Στην παρούσα εργασία μελετώνται διάφορες τεχνικές της διαδικασίας ανάλυσης συναισθήματος πάνω σε τεράστιο όγκο δεδομένων για την βελτιστοποίησή της, με απώτερο σκοπό την εφαρμογή της σε πραγματικό χρόνο.