Μελέτη επιδράσεων τεχνικών έργων στο υδροδυναμικό καθεστώς παράκτιας περιοχής. - Αϊδίνης, Παναγής (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, 2015)
Το αντικείμενο της παρούσας εργασίας, είναι η μελέτη των επιπτώσεων παράκτιων κατασκευών στο κυματικό δυναμικό της παράκτιας περιοχής και των συνακόλουθων επιπτώσεων στη μορφολογία της. Για την εξαγωγή των συμπερασμάτων, παρατίθενται συγκεκριμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις επιπτώσεων έργων και εργαστηριακά πειράματα, όπως έχουν λεπτομερώς καταγραφεί και μελετηθεί σε επιστημονικά άρθρα. Προς τον ίδιο σκοπό παρατίθεται και πλήθος αποτελεσμάτων από εφαρμογές προσομοίωσης τυπικών παράκτιων κατασκευών μέσω του λογισμικού ΜΙΚΕ21-ΒW. Παρατηρήθηκε ικανοποιητική σύγκλιση μεταξύ των στοιχείων που εξήχθησαν από τα εργαστηριακά πειράματα και τη θεωρία, και των στοιχείων που δόθηκαν από το ΜΙΚΕ21-ΒW.