Αύξηση της ελαστικότητας δικτύου διανομής μέσω σχηματισμού βέλτιστων αυτοτροφοδοτούμενων μικροδικτύων - Βενιζέλος, Ελευθέριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικής Ισχύος, 2016)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη αύξησης της ελαστικότητας ενός δικτύου διανομής μέσω κατάλληλου διαχωρισμού του δικτύου σε αυτοτροφοδοτούμενα μικροδίκτυα. Στην περίπτωση σφάλματος στο δίκτυο διανομής, ο σχηματισμός μικροδικτύων, ικανών να λειτουργήσουν αυτόνομα, συμβάλλει στην μείωση της αποκοπής φορτίου και αυξάνει τα επίπεδα αξιοπιστίας και ελαστικότητας του δικτύου. Ο διαχωρισμός του δικτύου σε μικροδίκτυα την στιγμή του σφάλματος επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση διακοπτών στις κατάλληλες γραμμές του δικτύου. Σκοπός της προτεινόμενης μεθόδου είναι η εύρεση της τοποθέτησης των διακοπτών που οδηγούν στο βέλτιστο διαχωρισμό. Για τη μελέτη του προβλήματος χρησιμοποιείται το πρότυπο δίκτυο διανομής 69 ζυγών της ΙΕΕΕ και μελετώνται περιπτώσεις σχεδιασμού τόσο σε ομαλές όσο και σε συνθήκες ακραίων φαινομένων.