Καταλυτική υδρογονοεπεξεργασία μιγμάτων vaccum gas oil-heavy coker gas oil-unconverted oil (el) - Τζαβίδη, Σοφία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων (ΙΙ). Εργαστήριο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών, 2015)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία μελετήθηκε η καταλυτική υδρογο¬νο¬επεξεργασία μιγμάτων Vacuum Gas Oil (VGO), Heavy Coker Gas Oil (HCGO) και Unconverted Oil (UCO), τα οποία λήφθηκαν από το διυλιστήριο των Ελληνικών Πετρελαίων της Ελευσίνας. Στόχος της μελέτης ήταν να διερευνηθεί η επιρροή των κλασμάτων HCGO και UCO στη διεργασία της υδρογονοεπεξεργασίας. Η επεξεργασία πραγματοποιήθηκε σε ισοθερμοκρασιακό αντιδραστήρα εμβολικής ροής και σταθερής καταλυτικής κλίνης, ενώ ο καταλύτης που χρησιμοποιήθηκε είναι NiMo/γ-Al2O3.