Ανάλυση αρχιτεκτονικής διαχείρισης επιχειρησιακών διαδικασιών ADONIS - Εφαρμογή στην ανάλυση διαδικασιών ανθρώπινου δυναμικού - Δουγαλής, Ευάγγελος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, 2016)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η ανάλυση του τρόπου μοντελοποίησης των διαδικασιών ενός οργανισμού μέσα από την αρχιτεκτονική του πληροφοριακού συστήματος ADONIS. Για την κατανόηση όμως του τρόπου σκέψης και οργάνωσης κρίνεται αναγκαία η παρουσίαση των εννοιών των πληροφοριακών συστημάτων διοίκηση (Management Information Systems) της επιχειρησιακής διαδικασίας (Business Process), των μεθοδολογιών επιχειρησιακών διαδικασιών (Business Process Methodologies) και την ανάλυση της σουίτας του ADONIS. Κορμό της διπλωματικής εργασίας αποτελεί η τεκμηρίωση των μεθόδων οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω του προγράμματος ADONIS. Κάθε μέθοδος αναλύεται διεξοδικά, γεγονός που σημαίνει ότι παρουσιάζονται όλες οι λειτουργίες και τα αντικείμενα τα οποία είναι διαθέσιμα στον χρήστη. Ακολούθως πραγματοποιείται μελέτη περίπτωσης μοντελοποίησης και σχεδιασμού επιχειρησιακών διαδικασιών με τη χρήση του λογισμικού ADONIS. Τέλος αναλύονται τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη μελέτη περίπτωσης και την ανάλυση των μεθόδων του ADONIS.