θλώμενο έδαφος: κοινοτικοί χώροι στη μυλοσειρά της Σύμης - Ξανθοπούλου, Ξανθίππη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2015)
Η διπλωματική αυτή αποτελεί μία πρόταση επέμβασης στον παραδοσιακό οικισμό της Σύμης, ή διαφορετικά ένα πείραμα εισαγωγής σύγχρονων λειτουργιών, υλικών και δραστηριοτήτων, σε έναν οικισμό κατά κάποιο τρόπο παγωμένο στα χρόνια. Το ζήτημα των παραδοσιακών οικισμών στην Ελλάδα έχει τεράστιες διαστάσεις, και οφείλουμε να αναζητούμε τρόπους επέμβασης και εκσυγχρονισμού τους, έτσι ώστε αυτοί να παραμένουν ζωντανοί και ταυτόχρονα να απαντούν στις ανάγκες των κατοίκων τους. Στο ερώτημα επέμβασης σε ιστορικό οικισμό, η διπλωματική αυτή απαντάει με επανάχρηση αξιόλογου κτιριακού αποθέματος, των ανεμόμυλων, με ενεργοποίηση μιας ολόκληρης εν μέρει ξεχασμένης περιοχής, και με δημιουργία νέων όγκων ικανών να υποδεχτούν τις νέες χρήσεις.