Διερεύνηση της Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου Μονοκατοικίας στην Περιοχή του Κατάρ - Skoumas, Ilias (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2015)
Στόχος της παρούσας εργασίας είναι ο ακριβής και ρεαλιστικός υπολογισμός της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων κατά την καθημερινή πρακτική λειτουργία τους. Η εν λόγω εργασία αναφέρεται στις ενεργειακές καταναλώσεις των κτιρίων σε χώρες με τροπικό κλίμα. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε μελέτη μιας μονοκατοικίας στη Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ. Η περιοχή του Κατάρ επιλέχθηκε διότι οι καταναλώσεις ενέργειας των κτιρίων είναι ιδιαίτερα υψηλές σε αυτή τη χώρα και γι’ αυτό η μελέτη τους παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια εμπορικού λογισμικού το οποίο είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές που ορίζει ο Κ.ΕΝ.Α.Κ. Τέλος, μελετήθηκαν συγκεκριμένα σενάρια για τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου και καταγράφηκαν τα αποτελέσματά τους.