Μεθοδολογία Πολυκριτηριακής Αξιολόγησης Συστημάτων Ηλεκτρονικής Συμμετοχής - Κιπενής, Λουκάς (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2016)
Το αντικείμενο της Διδακτορικής Διατριβής είναι η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης μεθοδολογίας αξιολόγησης συστημάτων ηλεκτρονικής συμμετοχής. Ο στόχος είναι η κάλυψη του κενού στο συγκεκριμένο πεδίο, καθώς δεν έχουν αναπτυχθεί μέθοδοι, οι οποίοι να αξιολογούν πληροφοριακά συστήματα ηλεκτρονικής συμμετοχής, λαμβάνοντας υπόψη τη διττή φύση τους, τόσο ως συστήματα πληροφορικής όσο και ως συστήματα συμμετοχής. Για το σκοπό αυτό, η Διατριβή διατρέχει το πεδίο της ηλεκτρονικής συμμετοχής, τις προσπάθειες αξιολόγησής της που έχουν πραγματοποιηθεί καθώς και το πεδίο των μεθόδων αποδοχής πληροφοριακών συστημάτων.