Προβλήματα αρχικών και συνοριακών τιμών στη βαθμοελαστικότητα.Θεωρία και εφαρμογές - Μπόκας, Ελευθέριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2015)
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη προβλημάτων αρχικών και συνοριακών τιμών στη Βαθμοελαστικότητα. Η κλασική ελαστικότητα δεν έχει τη δυνατότητα να περιγράψει λεπτομερώς τη συμπεριφορά υλικών με μικροδομή, όταν επάνω τους ασκούνται δυνάμεις. Οι θεωρίες βαθμοελαστικότητας αποτελούν προεκτάσεις των κλασικών εξισώσεων ελαστικότητας, στις οποίες έχουν προστεθεί χωρικές παράγωγοι ανώτερης τάξης οι οποίες αφορούν τάση, πίεση και επιτάχυνση