Ραδιομετρική βαθμονόμηση δορυφορικών εικόνων υψηλής χωρικής ανάλυσης στο μέσο υπέρυθρο - Πούλος, Δημήτριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Τοπογραφίας. Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης, 2015)
Η παρούσα εργασία επιδιώκει να διερευνήσει και να αξιολογήσει τις υπάρχουσες μεθόδους βαθμονόμησης δορυφορικών εικόνων στο υπέρυθρο φάσμα. Αποτέλεσμα της εργασίας ήταν η ραδιομετρική βαθμονόμηση δορυφορικών εικόνων, μέσω της χρήσης μετρήσεων θερμοκρασιών στο πεδίο. Η εκπόνηση της εργασίας πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Γεωμετρικής Επεξεργασίας του Δορυφορικού Σταθμού Εδάφους (ΔΣΕ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Σημ.:Η μεταπτυχιακή εργασία δεν είναι διαθέσιμη στην ακαδημαϊκή κοινότητα λόγω διαβάθμισης των πρωτογενών δεδομένων.)